Jak objednat posuvné dveře a kování

Pokud si chcete objednat kompletní systém posuvných dveří a kování budete potřebovat: 

 

1) Posuvné dveře

Při objednávání kompletu posuvných dveří a kování je nejdůležitějším faktorem šířka dveří, tedy první věc, kterou musíte udělat je změřit rozměry stavebního otvoru - šířku i výšku(dveře lze bez problému osadit i na otvory s namontovanými zárubněmi nebo obložkami).  Pro samotnou objednávku je nejdůležitější šířka otovoru, šířka by měla být cca o 4 cm na každou stranu větší,tzn. že pro otvor o šířce 80cm je ideální šířka dveří 88cm. Ve volbě šířka dveří tedy zvolíte rozpětí 81 - 90cm. Výška dveří na cenu nemá vliv, ale potřebujeme ji také znát. Výška dveří by měla být o 3cm vyšší než výška otvoru, protože dveře se montuji cca o 1cm nad podlahou. Maximální možná výška dveří je 220cm (vyšší lze vyrobit jen na zakázku) Takže pokud nejste omezení prostorem nebo nechcete mít rozměry dveří vůči otvoru jinak,tak nám do poznámky v objednávce napište rozměr otvoru. 

 

2) Kování pro posuvné dveře

Délka kolejnice se určí podle výpočtu 2x šířka dveří+15cm, např. máte-li dveře o šířce 88cm, tak délka kolejnice bude 191cm, zvolíte tedy ve výběru rozpětí do 2 m. Skutečnou délku poté napište do poznámky v objednávce.

 

Varianty: 

Clasic - Kladky jsou vyrobeny ze speciálního tvrzeného plastu v černé barvě a jsou osazeny kuličkovými ložisky. Díky tomu jsou nejtišší ze všech variant a jejich chod je plynulý. Nosnost kladek je 60kg (v případě našich dveří je lze využít pro všechny rozměry). Nejběžnější varianta kování. Vhodné jak do interiéru tak do exteriéru.

Heavy - Kladky jsou vyrobeny z oceli s povrchovou úpravou černý komaxit a jsou osazeny kuličkovými ložisky, díky tomu jsou tiché a jejich chod je plynulý. Jejich největší předností je vysoká nosnost a to až 120kg, takže jsou vhodné pro opravdu velké a těžké dveře a vrata. Vhodné jak do interiéru tak do exteriéru.

 

3) Madla

Z vnější strany můžete zvolit jakékoliv z madel Bent, Even,Rack nebo i zápustné madlo, tady je to čistě jen o Vašem vkusu. Ale z vnitřní strany dveří,tedy ze strany kde dveře jezdí kolem zdi může být osazeno pouze zápustné madlo a to proto, že na této straně nemůže být madlo, které vystupuje, aby se daly dveře otevřít celé (v případě, že máte dveře do místnosti, kterou nebudete zavírat zevnitř(např. komora) tak ho nepotřebujete

 

4) Vodící trn pro posuvné dveře

 

 

Při objednání a následné výrobě jsou důležité tyto informace, podle kterých provedete objednávku a potřebujeme je napsat do poznámky v objednávce:

 

1) Při pohledu na kování a pohledovou stranu dveří - Na kterou stranu se budou dveře otevírat?

2) Umístění otvoru - Stavební otvor pro dveře je v rohu u stěny nebo v prostoru? (na každou stranu od otvoru jsou je alespoň 10cm)

3) Rozměr stavebního otvoru

4) Délka kolejnice 

5) Délka podložek - Pro správnou délku podložek napište do poznámky dle obrázku níže hodnoty X a Y (v případě, že budete objednávat i naše dveře, tak stačí napsat hodnotu X) Hodnotu X určujte podle toho jestli máte podlahové lišty, sokl, zárubně nebo jestli na stěně kolem které budu dveře jezdit nemáte třeba vypínač. Nejmenší možná hodnota je 1cm.

posuvné kování_pro zákazníky-page-001

 

Pokud na něco z toho zapomenete, tak se nic neděje, vyžádáme si to emailem.