Industriální nábytek

Poznejte kouzlo industriálního nábytku.... 

Poznejte kouzlo a osobitost industriálního nábytku a nebojte se jím ozvláštnit svůj interiér. Dokážete si pod pojmy jako je industriální nábytek, nebo industriální design něco představit, nebo je to pro vás zatím jedna velká neznámá? Pokud patříte do skupiny, která ještě neměla možnost se s tímto charizmatickým stylem seznámit, rád vás představím. A možná právě Vás industriál se svou surovostí a jednoduchostí, ve které hraje prim masivní dřevo a ocel, okouzlí.

 

Industriální styl

Svůj dům či byt můžete pojmout v různých stylech, od skandinávského minimalismu, přes art deco až po industriál. Poslední zmíněný dodá vašemu domovu nevšední atmosféru. Zkuste si představit, že procházíte tovární halou z dob průmyslové revoluce. Právě v této době se industriální design a s ním i nábytek inspiroval. Přijde vám to zvláštní? Nechcete přeměňovat svůj domov na neútulnou továrnu? To ale cílem industriálně laděného interiéru není. I přes to, že může někomu přijít strohý. Přistoupíte-li však k přeměně s citem, zachováte teplo domova a navíc dodáte svému bydlení osobitý šmrnc. Nebojte se tedy popustit uzdu své fantazii.

Industriální styl_1

 

Industriální nábytek

A jak vlastně vypadá industriální nábytek? Nejčastěji se vyrábí z masivního dřeva a oceli. Často se používá recyklovaný nábytek ze starých kusů dřeva, který je upraven tak, aby co nejvíce vyhovoval tomuto stylu. Nábytek je jednoduchý, ale rozhodně ne nudný. Dalšími materiály typickými pro industriální styl (to se již netýká nábytku) jsou cihly, sklo, kov či beton. Právě tyto materiály jsou tak hluboce spojené s průmyslovými areály a výrobními halami. Industriální nábytek lze využít v podstatě v kterékoliv místnosti v bytě či domě. Můžete si tak zařídit třeba jen jednu místnost, ale vždy je lepší, když se celý domov nese v konkrétním stylu. Industriální nábytek a celý tento styl se nejlépe uplatňuje v takzvaných loftech (tedy bytech, které jsou bývalými průmyslovými prostory, často rekonstruované půdní prostory), ale právě díky svému výraznému charakteru se uplatňuje nejen v nich.

Industriální nábytek

 

Získá si Vás industriální styl?

Pokud si vás industriální styl podmanil, začněte nákupem vhodného nábytku. Bude dominantou místnosti a k němu můžete dokupovat další vybavení a doplňky. Když vše vhodně zkombinujete, výsledkem bude originální interiér, který bude mít své specifické kouzlo. Samozřejmě platí, že sto lidí, sto chutí. Někdo se inspiruje v ultramoderně, jiný rustikálním stylem a někdo si do svého domova přenese prvky typické pro tovární haly. Základním pravidlem, kterým byste se však při výběru vybavení i nábytku měli řídit, je vybavit si svůj domov tak, abyste se v něm cítili co nejlépe.